vineri, 17 mai 2013

Vrei să schimbi ceva în comunitatea ta?

Zilele acestea drumul m-a purtat la mare. Aflată în Vama Veche încă de ieri, la conferința regională Sud JCI România, în calitate de Vicepreședinte Membri a localei JCI Buzău, am o bucată liberă așa încât am decis să îmi aduc blogul la zi. Pentru a fi complet alături de mine, am folosit aparatul numit Puiul Florică pentru a surprinde imaginea pe care o văd ochii mei dacă se ridică peste laptop.



Acum că am terminat contemplarea să revenim la lucruri serioase :P

Spuneam mai sus că sunt la Vama Veche în calitate de Vicepreședinte Membri JCI Buzău, este o funcție nou dobândită, și pe care o adaug cu mândrie lângă celelalte. Șansa de a cunoaște oamenii din Buzău și de a mă alătura unei organizații care vrea să schimbe lucrurile m-a făcut să îmi doresc să devin și mai implicată. Astfel îmi doresc să îi fac și pe alții să ne descopere și să aibă șansa pe care am avut-o eu în urmă cu mai bine de un an. Cum funcția care se ocupă cu recrutarea, informarea și mentorarea potențialilor membrii era liberă, am luat decizia în martie - să candidez. Și voila că am câștigat, oare pentru că nu am avut contracandidat? :P

Următorul pas este să mă apuc serios de recrutare, pentru că sunt o organizație cu multe proiecte, care mai de care mai interesate de la ecologie (Earth Hour), la învățare non-formală (COD: Agora și Academia JCI Buzău), la evenimente de networking (Business Networking Event și Buzău Offroad Experience) pâna la recunoașterea personalităților locale (Gala de final de an JCI Buzău - Ten Outstanding Young Persons). V-am trezit un pic interesul? Ei bine, intrați pe facebook, dați-ne like, și impărtășiți prietenilor voștri din zona Buzău că ne căutăm colegi de organizație. Profilul mmebrului JCI Buzău, tânăr activ cu vârsta între 18 - 40 de ani, dornic de implicare și de a aduce schimbare pozitivă în comunitatea din care face parte.

Dacă vă plac pozele aveți mai jos și afișul campaniei noastre, cu poze din orașul Buzău și cu datele noastre de contact, feel free să îl diseminați deasemenea :)

miercuri, 15 mai 2013

O idee, un proiect, o viață

Zilele trecute răsfoind internetul am dat peste un proiect genial, mi-a plăcut la nebunie și deși ecranul mic al telefonului meu nu arata pozele la justa lor valoare, nu am putut să mă opresc din a mă zgăi la fiecare pixel pentru a mă asigura că văd cât mia bine poza.

În 1975, Nicolas Nixon și-a fotografiat soția, Babe, alături de cele trei surori ale ei. Au venit cu idea să refacă poza în fiecare an în aceași formulă. Așa încât timp de 25 de ani, s-au regăsit în aceași formulă: fetele în fața aparatului iar Nixon în spatele lui. Ce a ieșit, puteți vedea la Muzeul de Artă Modernă din New York, dacă agenda voastră nu cuprinde o excursie până în orașul care nu doarme vă vând un pont - puteți vedea cele 25 de poze pe site-ul lor

Este fantastic și în același timp îngrozitor să îți dai seama cât de repede trece timpul și cât de mult ne schimbăm de la an la an. Cred că fiecare din noi ar trebui să facă exercițiul acesta și în fiecare an pe spatele fotografiei să scrie un cuvânt care crede că îl descrie la momentul în care și-a făcut poza. Pun pariu că va fi o poveste extraordinară de împărtășit nepoțiilor :)

Eu cred că îmi voi face prima poza în weekend. Aștept și de la voi semne dacă vă începeți propria poveste în poze și cuvinte :)

marți, 14 mai 2013

Idei năstrușnice sau cum să pui pasiune în marketing

Am știut încă de când mi-am luat prima mașină Smart că pe cât de specială este mașina pe atât de trăsniți :P îi sunt proprietarii. În România, am văzut mașini inscripționate cu Mickey Mouse, cu imitație de piele Loius Voitton, Oase și Pirați, desene abstracte și extrem de des întâlnitele floricele. La întâlnirile internaționale la care am participat până acum am văzut pe mașini Pucca, Ștumfi, motive militare, explicații ale fiecărei piese de pe mașină, steaguri ale unor țări, buline multicolore etc. Așa cum spuneam este o comunitate plină de trăsniți, trăsniți în pasiunea lor pentru mașina pe care o conduc și mașină pe care, prin personificare au transformat-o într-un membru al familiei. La mine vechiul Smart 42 este încă numită: „aia mică” la mai bine de 3 ani de când și-a îndreptat talonul spre alt șofer.

Ca să vă exemplific, vă dau mai jos câteva din pozele prinse în Belgia, la SmartTimes 2012:



Ei bine, cei din Statele Unite, s-au gândit să folosească această pasiune într-o campanie de marketing, așa încât au făcut filmulețe despre posesorii de Smart și povestea care îi leagă. Și ca să completeze povestea au făcut și poze în spatele camerei astfel că avem mai jos și povestea din spatele poveștii :)

Acum parcă ați vrea și voi un smart, nu-i așa? :)


vineri, 10 mai 2013

Bucurie

Un lucru e care îl găsesc deosebit de încântător este atunci când văd oamenii purtând tricourile de la mine, mai jos am trei posesori de tricouri made by Marin



Despre Bogdan voi vorbi pe larg într-un articol și acolo voi prezenta și al doilea tricou pe care i l-am făcut. :)

joi, 2 mai 2013

Mâncarea noastră cea de toate zilele

Tocmai ce am achiziționat un blender, la care visam de câteva săptămâni bune, după o ieșire în energia unde am degustat un smoothie de banane, struguri, mere verzi și miere. Era clar că minunăția trebuia să fie și la mine în bucătărie, așa încât m/am apucat să caut blender performant nene, nu orice făcătură. Ne-am găsit într-o ofertă și ne-am promis fidelitate cât ne țin motoarele. Și ietete cum dispar fructele și legumele și se tranformă în minunate băuturi pline de vitamine și savoare!

Acum caut în fiecare zi o nouă rețetă sau un nou site de unde să mă inspir de beuturi :) pentru fanii vegani ai blogului meu, am mai jos o recomandare numai bună de urmat vara aceasta :)

Iubesc veganismul!

Investeşte în tine, ACUM!

Din punctul meu de vedere oamenii creativi sunt WOW, iar ca să poţi fii un om creativ trebuie să îţi menţii mintea ascuţită. Salman Khan spunea în cartea "O singură şcoală pentru toată lumea" că indiferent de vârstă, îţi poţi crea tipare pentru a exersa învăţarea şi a crea legături şi scântei neuronale. Şi, deşi câteodată simt că nu am timp să le fac pe toate, că e prea târziu să mă apuc de un curs sau că unor lucruri le-a trecut vremea, nu mă dau bătută şi ţin cu dinţii de idea de a le face pe toate, de a mă bucura de experienţă şi de a culege cât mai multe învăţăminte din fiecare lucru pe care îl întreprind.

Ei bine, în articolul de mai jos este vorba, nu doar de învăţare ci şi despre dezvoltarea personală şi o lungă listă de cărţi. Pe unele le-am citit, de altele am auzit, altele le vizualizez pentru prima oară. Indiferent de stadiu la care eşti în viaţă, eu personal, cred că trebuie să te obişnuieşti cu idea că nimeni nu investeşte în tine dacă tu nu o faci. E legea naturii şi nu are rost o dezbatere pe această temă, aşa încăt eu spun că e timpul să pui mână pe mouse şi să dai click pe articol. Citeste-l şi alege măcar trei cărţi din diferitele categorii, citeşte-le vara aceasta. Dacă alegi mai multe, cu atât mai bine. Eu cred că 3 este cifră magică, şi te va conduce la alte 3 şi la alte 3...până când vei ajunge să îţi dai seama câte lucruri minunate se găsesc în fiecare carte care îţi pică în mână.

Care este legătura cu începutul articolului? Mi-am dat seama că cei mai creativi oameni sunt cei care au citit mult, pentru că aceia au exersat “muşchiul capului” şi văd lucrurile dincolo de prima tranşă, spre deosebire de restul oamenilor.În scurta perioadă de când mă refer la mine ca la o persona creativă, mi-am dat seama că şi creativitatea e un muşchi pe care trebuie să ţi-l exersezi pentru că altfel se atrofiază. Partea bună este că fiecare din noi îl lucrează zilnic, chiar dacă nu conştientizăm. Citind însă ajungem să vedem şi să cream soluţii acolo unde altă data refuzam să le ochim. De ce? Pentru că ne exersăm muşchii şi asta duce la performanţă. Iar performanţa duce la încredere în sine. Încrederea în sine te face să nu cunoşti limite, aşa încât poţi face orice îţi pui în cap.

Abia aştept să văd ce alegeri faceţi din lista de mai jos :) oricare ar fi ele, sunt alegerea potrivită, pentru voi, ACUM! Spor în toate!

articol recomandat