joi, 27 iunie 2013

Cursuri de teatru

Iar a trecut o lună în care nu am postat mai nimic, însă nu am stat degeaba pentru că pe lângă clasicele discursuri cu care deja probabil că v-ați obișnuit, am început și școala de vară de teatru. Primul modul tratează improvizația, așa încât ieșirea din zona de confort este ceva obișnuit la aceste cursuri. Ei bine tot ce învăț în momentele în care jucăm pe scenă le pot foarte bine folosi în traininguri, așa că pe lângă faptul că învăț, cunosc oamenii noi, îmi și îmbunătățesc abilitățiile de trainer :)

Voi ce planuri aveți pe vara aceasta?

marți, 11 iunie 2013

Bumerangul bunătății

Unul din filmele mele de suflet este „Dă mai departe!”, este un film despre schimbare, despre oamenii și despre dăruire fără însă a aștepta ceva în schimb. Am învățat în ultimii 2 ani să vorbesc mult despre voluntariat și despre proiectele pe care le desfășor, încă simt jenă și o oarecare rușine când vorbesc despre lucrurile în care sunt implicată, pentru că deși fiecare înseamnă enorm pentru mine, nu vreau ca pasiunea mea să fie interpretată lăudăroșenie sau îmgâmfare. Am mulți dintre cunoscuți care încep cu atacuri de genul „Da' ce faci tu așa de smecher? Și dacă faci, de ce nu te lauzi?”, mai spuneam pe aici pe undeva că voluntariatul este o chestie de suflet, părerea mea a rămas aceași și mi-aș dori ca cei care pun astfel de întrebări să fi petrecut măcar o oră într-un orfelinat sau într-un spital de copiii.

Indiferent ce te mână în viață și ce decizi să faci, un lucru îl poți face simplu, zi de zi și fără a însemna o investiție enormă din timpul sau banii tăi - o faptă bună! Indiferent că urezi „Bună dimineața!” din tot sufletul cuiva, că duci o floare unei colege fără nici un motiv sau că le spui alor tăi că le mulțumești pentru ceea ce au făcut pentru tine - toate se încadrează la un gest frumos care schimbă enorm. Și dacă sentimentul de cald din suflet nu este o motivație suficientă pentru a face gesturi frumoase, vă mai dau încă un argument, la un moment dat cineva va face pentru voi un gest frumos exact în momentul în care nu vă veți aștepta și atunci parcă lumea va fi mai frumoasă.

Astăzi însă am dat peste un filmuleț, extrem de interesant, pe care vreau să îl împărtășesc cu voi și care are la bază exact conceptul acestui articol.