miercuri, 31 decembrie 2014

Și...a mai trecut un an!

Oficial azi este ultima zi a anului 2014 - din punctul meu de vedere sunt doar alte 24 de ore, la fel ca ieri sau ca mâine. De cele mai multe ori ne folosim de această dată pentru a ne seta ce dorim să facem în următoare 365 de zile, din punctul meu de vedere orice zi e bună pentru a începe ceva. Însă trebuie să faci acel mic lucru - să începi!

Pentru mine 2014 a fost un an plin de prieteni, de lucruri noi, de oportunități, de schimbări, de provocări unele mai mari altele mai mici, de călătorii, de învățături, de proiecte. 

Mandatul de Director de Comunicare pentru JCI România se încheie azi - las în urmă multe zâmbete, am învățat enorm de la o echipă fantastică, mai las și o comunicare puternică, o identitate vizuală unitară (aici m-am bucurat de ajutorul designerului Liviu Vasilescu), o mai bună cunoaștere a ceea ce înseamnă JCI România la nivel național dar și mondial, promovarea proiectelor localelor pe pagina de Facebook - așa cum nu s-a realizat în nici un an, newslettere, slideshare și mai ales un grup de LinkedIn. A fost un efort unitar al echipei, însă la final a meritat!

Pe nivel local la JCI Buzău - în 2014 am pregătit o Conferință Națională cu plusuri și cu minusuri, la final ECHIPA a făcut un efort fantastic și fără mari informații despre ce înseamnă managementul unui eveniment - am scos maximul din ceea ce aveam și asta ne-a dat încredere pentru viitor. Asta înseamnă să ai o familie, nu doar o echipă sau o organizație! :) Am avut o Gală de final de an de excepție, în care am arătat încă o dată buzoienilor că în JCI Buzău lucrurile se fac profesionist chiar dacă vorbim de voluntariat - aici felicitările cele mai mare ale mele, chiar dacă aflată pe scenă am uitat să spun acest lucru :( merg către Silviu Dragomir care și-a asumat rolul de manager de eveniment, coordonarea lui ne-a ajutat pe noi, restul, să ne ocupăm doar de bucățica noastră - astfel, stresul a fost doar la Silviu :).

Pe plan profesional, am avut multe provocări, am bifat pitici de pe neuron și am realizat cât de important este să conștientizezi când oamenilor le este frică de tine și te consideră o amenințare - chiar atunci când tu nu vezi acest lucru în tine. La fel, am înțeles că de multe ori alții cred în tine, când tu ai renunțat să o mai faci! Poate că este nevoie ca, ocazional, ceilalți să vadă în interiorul tău anumite lucruri pentru a reuși să deschizi ochii și să percepi lucrurile așa cum trebuie. Dar, mai ales, trebuie să te implici 100% dacă vrei un rezultat final de care să fii mândru. 

Am făcut oameni să zâmbească prin tricourile pictate de mine, trainingurile oferite, am oferit interviuri și încurajări la momentele cheie. Am fost numită mentor (:) - încă îmi e greu să accept acest lucru), am primit bile albe, am inspirat și de cele mai multe ori am speriat cu forța mea (sau așa mi s-a spus) :).

Ceea ce mi-a demonstrat 2014 este că pot face orice îmi pun în cap, dacă fac ceva în direcția aceasta!

Ce va fi în 2015? Nu știu, îmi doresc doar ca eu și cei de lângă mine să fie sănătoși, în rest am un zâmbet pe față care îmi spune că voi reuși orice îmi pun în cap să fac! :)

Să aveți un an viitor după sufletul vostru! 


luni, 29 decembrie 2014

Zăpadă, oare ce înseamnă?

Sunt, în vizită, la Buzău. M-a prins zăpada aici, motiv pentru care azi, în loc să plec spre capitală am mai rămas și m-am ocupat cu bucătăreala. Deși, dacă te uiți la TV ai aflat deja că sunt îngropată sub tone de zăpadă și că nu mai am scăpare, m-a lovit iarna! În decembrie - fugi de aici!!! Tocmai lăudam mărețul E85 că pentru prima oară, în ani buni de când mă plimb pe el, a primit cadou niște parazăpezi. Se pare însă, că oameni de bine, i-au luat acasă să nu le fie frig - motiv pentru care, ca în fiecare an, după măreața A2, mai umilul E85 se lasă acoperit din toate părțile de nea. Ca să închei povestea cu iarna, în oraș se circulă, nu ninge, e doar frig, frig d'ăla de Întorsură - adică îți sechestrează plămânii într-un pun de gheață când tragi aer în piept!

Am profitat de înzăpezeala de mai sus, pentru a petrece câteva ore bune, azi, pe net. Așa am dat peste ceea ce împart cu tine în clipele următoare. Pentru mine zăpada a însemnat ceva extrem de interesant. Numele ei este Karise Eden și a devenit celebră în 2012, în Australia - la mine însă a ajuns abia în ultimele 12 ore. Ce o face faimoasă? Așteaptă să treacă primele secunde ale clipului și apoi dă-mi un semn și spune-mi cum ți s-a părut:


Dacă te întrebi care i-a fost drumul, poți vedea aici:

Karise Eden Wins The Voice Australia title from vimiojoe on Vimeo.
Atât am avut să îți spun azi. În rest, zic să mănânci cumpătat, echilibrat și să stai lângă cei dragi :)

marți, 23 decembrie 2014

Bucură-te acum, împarte mai târziu!

Când vine vorba de societatea actuală, trebuie să recunoaștem, trăim în rețele sociale. Ne hrănim ego-ul cu like-uri la poze și trăim cu falsa impresie că plasând un comentariu la cineva păstrăm legătura cu persona sau dând share la o cauză suntem implicați și este suficient.

Ei bine, ținând cont de aceste concepte ale zilelor noastre, cei de la Coca-Cola au lansat recent o reclamă nouă, intitulată „Stop phubbing around”. Pentru că este vorba de social media au adăugat și un  #EnjoyNowShareLater. Folosind cuvinte deja intrate în vocabularul oricui - Share, Pin, Tag, Circle sau Group - cei de la MEMAC OGILVY DUBAI din Emiratele Arabe Unite - au adus în față o campanie care ne invită să trăim mai mult în afara spațiului virtual și să lăsăm pe mai târziu împărtășirea momentelor pe social media. 

Alături de video, #EnjoyNowShareLater am găsit și niște outdoor-uri extraordinare. Scopul declarat al campaniei este, ca sub umbrela „Open Happiness”, să încurajeze oamenii să trăiască momentele atunci când acestea au loc și să lase telefoanele și viața virtuală pentru mai târziu.

Acum dacă tot suntem în ton, fii social și dă share la articol, dacă ai aflat pentru prima oară de campania asta de la mine ;)

joi, 11 decembrie 2014

20 de minute

Pentru mine schițele și notițele vizuale mă ajută atât să mă relaxez, cât și să rețin informații utile, atunci când sunt la diverse evenimente. Însă, la fel ca orice abilitate se învață și trebuie dezvoltată. Când nu sunt la traininguri, la evenimente sau când nu pictez tricouri, rareori desenez. Însă desenul, este un mușchi care trebuie antrenat! Așa încât am început să creionez și fără motiv. În fiecare seară, timp de 20 de minute, mă uit pe net și caut lucruri pe care să le reprezint, mă uit la imagini de pe google pe care încerc să le reproduc sau la desene animate și schițez personajele. Astfel, pe lângă relaxare, mă și antrenez pentru orice provocare aș primi, în orice moment.

Ce iese? În funcție de obiectul de scris pe care îl aleg, ies lucruri mai simple sau lucruri mai complicate, însă doar tu ești cel mai în măsură să judeci dacă ce se iese din penelul meu îți place sau nu:
 
 

Acum ceva vreme, odată cu lecția în privința cănii de cafea, mi-am lansat canalul de YouTube. Plănuiesc să urc aici lecții, lucruri simple care însă să îți fie de folos atunci când iei notițe. Pe scurt, să antrenăm împreună mușchiul desenului, dacă ceea ce ai văzut mai sus sau aici pe blog ți-a plăcut. Momentan, voi începe postările săptămânal și, în măsura în care timpul îmi permite, mi-ar plăcea să urc chiar zilnic tutoriale. Evident, că le vei regăsi și aici, dar, dacă auzi pe cineva care și-ar dori să învețe să deseneze, vei știi unde să îl (o) redirecționezi :).

Ce zici, îmi acorzi 20 de minute săptămânal pentru a desena împreuna?

Stres mare, mon cher!

Trăim în perioada în care inclusiv statul degeaba a devenit un stres. Și, poți să mă contrazici, însă doar dacă vii cu argumente! :). 

Se pare încă că o agenție de adopții de animale a găsit rețeta minune care te vindecă de stres, dă play dacă vrei să vezi despre ce este vorba :).

marți, 9 decembrie 2014

#SmartCalif

Dacă îmi citești blogul perioadic știi deja că atunci când îți recomand o locație o fac pentru că sunt convinsă că dacă vei merge acolo nu vei avea la adresa mea decât chestii frumoase de spus :). 

Unul dintre localurile mele de suflet, când sunt pe fugă este Calif - mâncare delicioasă, personal extrem de amabil, atmosferă de vis și plin de culoare - deci ce să nu îți placă. Peste toate astea se adaugă faptul că Radu, managerul businessului este conducător de Smart :). Evident, că nu aveam cum să nu îi povestesc despre clubul conducătorilor de Smart sau despre întâlnirile noastre lunare din București. Iar luna decembrie s-a concretizat cu o întâlnire între cele două povești. Califul a acceptat să vină la întâlnirea lunară și a plusat cu o invitație la masă, în unul din califate, lansată către toți participanții smartfan. 

Am ales să mergem în Militari, pentru că era locația cea mai apropiată de locul de întâlnire dar se și bucură de o parcare imensă, din punct de vedere Smart. Cei care au avut treabă sâmbătă prin zonă s-au încurcat probabil de coloanele de câte 3-4 smarturi care mergeau grăbite pe Iuliu Maniu. Cu toții erau nerăbdători să ajungă la #SmartCalif! Și, nu au fost dezamăgiți, chiar și Sever - cu origini turcești a fost impresionată de festinul pe care spiridușii califului ni l-au pregătit. Am încercat așa:
- Lahmacun - un fel de pizza orientală care se mânâncă cu felii de roșii, multă verdeață și zeamă de lâmâie; 
- Peymacun - o lipie cu brânză - extrem de gustoasă; 
- Falafel - clasicele chiftele de năut, hummus - pasta din năut, susan și condimente, lipii delicioase făcute în casă;
- dil-uri cu vită sau cu pui - o șaorma de 100 de ori mai bună decât orice ai mâncat până acum înainte de a îți fi servit stă la gril așa încât carnea, cartofii prăjiți, legumele, castraveții murați sunt legate împreună de topirea cașcavalului, totul pentru a îți încânta papilele gustative. 
Și, dacă tot am pornit la drum cu recomandările din menu-ul Calif trebuie să guști și din Ayran - o băutură de iaurt răcoritoare și ușor sărată care complimentează la fix minunățiile pe bază de carne. Însă, nici limonada nu este de lepădat - dacă vrei părerea mea :) (Hai că mi s-a făcut poftă povestindu-ți...:))

Dar, tu nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, însă fă o vizită în califate: cel din centrul vechi - de lângă bariera de la Unirii, cel din Militari de pe Iuliu Maniu sau cel de la Iancului aflat chiar la intersecție. Îți va plăcea mâncarea, servirea, atmosferă și decorul, unde mai pui că vei primi întodeauna un ceai negru din partea casei :).






luni, 8 decembrie 2014

Reclamă galactică!

Mă tot laud pe aici că sunt pasionată de reclame și de comunicare, și tocmai mie mi-a scăpat una dintre cele mai bune reclame. Care, la o săpare mai adâncă să aflu că, de fapt, este un întreg calup de reclame - respectiv cele la Samsung GALAXY. Dacă ești fan al fotbalului sau al telefoanelor produse de sud-coreeni, s-ar putea ca ceea ce îți voi arăta în următoarele momente să nu fie chiar o noutate pentru tine, însă cum eu abia acum am dat peste întregul calup și mi se par geniale, am decis că merită împărășită rețeta.

Se ia una bucată companie mare, se aruncă 11 bucăți de sportivi recunoscubili la nivel mondial (unii, chiar și de către mine :P) și li se dau gadgeturi pe mână/picior. Se amestecă în cantități industriale ecran verde, animație, ore de post procesare și iese o serie de calupuri publicitare demne de regia lui Roland Emmerich ('ăl de făcu Independence Day), dar care mai că mă fac să renunț la telefonul meu și să îmi doresc unu mic, negru de respiră greu :P

Și, pentru a vedea că nu doar ai noștri sunt idioți sau pentru a evita repetarea crizei din '38 când difuzarea teatrului radiofonic cu adaptărea cărții lui H.G. Wells - Războiul lumilor - a stârnit isterie în masă la americani, reclamele au în josul ecranului un „disclaimer” care spune că imaginile sunt ficțiune :). 

Ți le arăt în ordinea logică, deși eu am dat prima oară peste Training:





duminică, 7 decembrie 2014

Lansare Smart!

Îți spuneam acum câteva zile de lansarea oficială, și în România, a noilor modele Smart. Acum a venit timpul să îți povestesc un pic despre petrecerea de prezentare, urmând ca în perioada ce va veni să fac mai multe articole pe seama mașinilor, deoarece pentru un weekend un Smart FORFour va sta la mine în testdrive. În timp ce un al doilea Smart sperăm noi un FORTwo va sta timp de 3 luni la club pentru opinii. Dar, mai multe în curând.

Acum revenind la lansare. Organizatoii au ales ca locație restaurantul Stadio, situat central și în ciuda asigurărilor gazdelor cei de la Mercedes Benz România că vom avea locuri de parcare puse la dispoziție pentru club, am avut ceva emoții în ceea ce privește ce vom găsi la fața locului. Însă, așa cum oricine a condus un Smart s-a obișnuit, mașina asta se parchează oriunde - oricând - oricum. Pentru cine a trecut pe strada Ion Câmpineanu vineri seară a avut o viziune plină de buburuze. Undeva la 20 de bolizi parcați doar pe cei câțiva metri liniari - o imagine demnă de Instagram.


Înăuntru, am fost întâmpinați de ciocolată și magneți de frigideri cu imaginile vedetelor: 

Acesta a fost doar începutul, ne mai așteptau două minunății, în mărime naturală, numai bune de luat acasă: Un FORTwo și un FORFour. Seara a continuat cu o sesiune de parkour - în care locul junglei urbane a fost personificat de către mașinile pentru care toți veniserăm :).


În timpul concertului celor de la Golan - o supriză pe care am pregătit-o alături de organizatori a fost pe plasmele locației: poze din călătoriile clubului: Italia, Belgia, Portugalia, întâlnirile lunare din București, Cluj, Timișoara, întâlnirile naționale - toate au adus în locație un pic de atmosferă de SmartFan, dar și sunete de încântare ale membriilor clubului prezenți. 

Evident, momentele cheie au fost test-drive-urile care au putut fi făcute atât cu mașina în două locuri, cât și cu cea în 4 - încântare maximă, deși la auzul cuvintelor „cutie manuală” multă lume începea să aibă dubii dacă merg înainte la...război :).

Cum spuneam, mai sus, voi avea ocazia să încerc mașinile așa că atunci voi reveni cu poze atât de la interior, cât și cu detalii tehnice...de fată. Până atunci #BeSmart :) 

joi, 4 decembrie 2014

4 stele, nene!

Azi este zi mare pentru brandul Smart în România! La câteva luni distanța după lansarea la Berlin a celor mai noi modele, buburuzele au sosit și la noi în țară, lucru documentat cu poze de pe drumurile naționale de către membrii comunității SFR.

Vineri, pe 5 decembrie, ca posesor de Smart ce mă aflu și fondator al Clubului SmartFanRomânia, voi fi prezentă, alături de alți colegi la evenimentul care va face vâlvă pentru câteva zile între adoratorii micuților bolizi - petrecerea de lansare. Aici, voi avea ocazia și să fac test drive cu ambele modele, dar și să văd cu ochișorii mei fiecare detaliu despre care, până acum, am citit cu nesaț pe site-urile și revistele auto.

PS: Ți-am povestit cum am stat pe telefon, cablată cu handsfree-ul la o terasă unde se viziona ceva meci? Eu uitându-mă, in live streeming, la conferința de lansare din Germania? ei bine, da, am făcut-o și pe asta în ciuda faptului că site-ul pica destul de des și că volumul, oricât de sus l-aș fi urcat, nu acoperea hărmălaia din jur.

Însă, apă sub pod :), acum revenind la jucăria mea favorită! Noua cutie automată cu dublu ambreiaj, numită sexy Twinamic,
 nu va fi prezentă mâine, dar asta nu mă va împiedica să încerc ambele modele. Evident că după plimbarea cu FORTwo și FORFour o să îți vorbesc pe larg despre ce a însemnat experiența Smart.

Evenimentul de lansare va include și o zonă dedicată fanilor unde eu și colegii mei din SmartFan vom avea locuri păstrate, sper să nu fie un fel de ZOO pentru ciudați zona noastră :P. Și, pentru a pregăti zona azi am trimis peste 50 de poze din cei peste 7 ani de existență a clubului către organizatorii evenimentului, cel de la Daimler. Am avut poze atât de la întâlnirile din București, cât și de la cele din Cluj, Sibiu și Timișoara - ajunse din cele 4 zări la mine în ultimele 48 de ore. Eu am adăugat pozele de la întâlnirile naționale și internaționale. Evident, dimineață după ce am terminat colecția mă apucase o nostalgie fantastică de excursiile cu smartul și de caravanele, la munte și la mare.


Așa că m-am apucat să mă mai uit un pic pe site-urile, unde găsesc în mod obișnuit inspirația și peste ce credeți că am dat? Peste filmările Euro NCAP referitoare la noul model Smart, urcate chiar ieri. Dacă nici asta nu este magia universului, nu știu ce mai e :)!  Și, pentru a înăbuși din fașă orice comentariu malițios și modelul acesta, ca și cel precedent a căpătat 4 stele din maximul de 5 pe care le acordă prestigiosul și temutul program. 

Dacă ai auzit de NCAP, dar nu prea știi de unde să îl apuci hai să încerc să aduc câteva lămuriri. Programul european de evaluare a noilor mașini (European New Car Assessement Programme) a fost înființat în 1997 și se ocupă cu organizarea de teste în ceea ce privește o analiză independentă și reală a condițiilor de siguranță pentru diverse automobile. Testele făcute de NCAP nu țin seamă de cele făcute de producătorii de mașini, iar după bubuieli și surghiuneli un autovehicul poate căpăta între 1 și 5 stele de siguranță. Așa cum la restaurante stelele Michelin sunt la mare căutare, la fel și la mașini, toată lumea speră la nota de trecere, sfântul 5.

În componența EuroNCAP fac parte reprezentanți din 7 guverne europene - asta ca să zici că se trage spuză doar pe tarlaua unuia singur :). Pentru că vorba multă...duce la bla, bla, bla...zic să ne apucăm de vizionat:

marți, 2 decembrie 2014

Blogger 3, 2, 1

Îmi aduc și acum aminte când am decis să îmi fac prima oară blog, era o seară de octombrie, eram la Iași într-o cafenea întunecată și stăteam la masă cu doi oameni din show-biz - un MC și un impresar de trupă rock. Vorbeau despre promovare, turnee și aveau povești cu oameni pe care îi vezi în mod obișnuit doar în reviste. Atunci, mi-am dat seama că îmi place viața mea și că sunt norocoasă. Cumva am ajuns și la blog-uri și la oamenii de comunicare care folosesc această metodă de a își exersa mușchiul scrierii.

Acela a fost momentul în care am decis că îmi voi deschide un blog despre nimic - doar pentru plăcerea de a scrie și de a povesti lucruri. Am ajuns în cameră, era mult după miezul nopții, am comandat o pizza quattro formaggi și am început să lucrez la ce avea să devină locul meu de inspirație. Acum - mulți ani după acest moment mă uit în jur și îmi dau seamă că datorită blogului am ajuns în case peste munți și mări și chiar oceane. Am cunoscut oameni extrem de interesanți, din întreaga lume - unii care mă citesc folosind google translate. Amuzant, mai ales că nu este cel mai precis intrument de traducere :). Cu toate acestea oamenii nu se dau bătuți și intră zilnic să vadă ce am mai scris, într-un fel cu mulți dintre ei îmi beau cafeaua dimineața. La GPeC - am primit două feedback-uri unul să îmi schimb temă (că o am deja de prea multă vreme) și al doilea, că am deja câteva zile bune de când nu am mai scris :). Am zâmbit, în continuare îmi place dar, în același timp, mă face să mă fâstâcesc când cineva îmi vorbește despre locul meu de joacă :).

Și, deși din când în când, cred că tu acolo, undeva ai uitat de mine - și că intri pe blog doar pentru că te-ai împiedicat de un articol de-al meu aruncat în marea lume a internetului, însă îmi dau seama că atunci când intri, citești cu atenție lucrurile pe care eu le postez - iar pentru mine asta înseamnă enorm! Mă bucur când, la câteva săptămâni după ce eu am împărtășit cu tine o reclamă aceasta devine virală pe facebook. Sau, la ceva vreme după ce eu am fost surprinsă de un produs - acesta este comentat de toată lumea din jurul meu. 


MC-ul, de care vorbeam la început, mi-a spus că este amuzant și în același timp o mare responsabilitate - aceea de a fi blogger. De ce? Unu la mână este o muncă continuă, dacă ai început trebuie să scrii, la fel ca un job, un blog trebuie întreținut. Doi, responsabilitatea, trebuie ca informațiile pe care tu le oferi celor care intră pe blog să fie informații utile sau măcar nostime - cititorul este stăpânul tău. Dacă el nu te citește vei scrie degeaba, doar ca să umpli sutele de 101011 din www.Însă, când oamenii fac referire la ce au citit la tine atunci lucrurile devin frumoase și amuzante :)

Ei bine, pentru mine, ca blogger (o descriere care s-a lipit recent de mine) înseamnă enorm că fac parte din blogosfera românească, mă motivează să găsesc subiecte interesante pentru tine, CITITORUL MEU, să caut lucruri inspiraționale menite să îți transforme ziua în una și mai frumoasă, să scriu într-un fel care să dea dependență și care să te facă să mă recomanzi și la alții. Iar la final, bloggeresc pentru a învăța și perfecționa exprimarea în scris a unor lucruri care, poate uneori, te lasă fără cuvinte.


Acest articol este un răspuns la provocarea celor de la Blogalinitiative și pentru că aceasta este postarea cu numărul 570 - un număr complet nerotund :) am zis că merită ceva festiv! Așa că îți prezint noul meu logo - executat de designerul Liviu Vasilescu :).