joi, 7 februarie 2013

Recomandare de film, ba nu, de filme!

Se zice că aşa cum îţi petreci primele clipe din an aşa vei fi tot anul. Am început anul recomandându-vă un film bun, ei bine se pare că îmi păstrez acest obicei.

Primul film vizionat şi pe care vi-l recomand a fost Django din 2012. Franco Nero, a jucat într-un spaghetti western prin 60 cu acelaşi nume, nu mai ştiu însă dacă şi cu aceaşi poveste, este prezent şi în această ecranizare sub bagheta magicului Tarantino care pe lângă actori care au ceva de spus, cadre tipice a la maestru şi coloană sonoră care îl include pe Morricone şi Verdi, aduce din nou pe ecran o Americă în care sclavii şi felul în care aceştia erau trataţi ajunge să te facă să îţi fie ruşine că unii poartă denumirea de "oameni". Dar pentru că au existat şi vor exista mereu astfel de specimene cumva karma echilibrează balanţa...şi o face bine :).

Şi v-am zis că-s cultă? :)

Unul dintre cele mai bune discursuri din istorie, cu o structură extrem de bine pusă la punct, o livrare oratorică de excepţie conform spuselor vremii a fost discursul susţinut de Abraham Lincoln la Gettysburg. Al 16 lea preşedinte american şi primul republican din istorie care a călcat la Casa Albă, era recunoscut pentru faptul că era un orator desăvârşit şi un om foarte cinstit. Asasinat în 1865 la încheierea războiului dintre nord şi sud, Lincoln a fost cel care a susţinut eliberarea din sclavie a negrilor.

Pasionată de vorbit în public nu aveam cum să nu merg la un film care îl avea în plin plan pe Lincoln. Bună alegere am făcut, o superbă ecranizare a momentelor premergătoare abolirii sclaviei şi ultimele zile ale războiului. Cu un joc demn de Oscar, Daniel Day-Lewis, mă impresionează din nou prin alegerile rolurilor mature, de calitate. Spielberg e Spielberg :) iar regia de imagine şi costumele vor fi preferatele Oscarurilor, la finalul acestei luni.

Vă recomand să vă rupeţi câteva ore din weekend să le vizionaţi pe amândouă, pentru că merită!

Niciun comentariu: