luni, 16 iulie 2012

Drumuri umblate de oameni cu pașii și de mine cu sufletul

Atunci când pleci la drum cu un singur gând în minte - acela de a descoperi, mintea ta percepe lucruri pe care poate altfel le-ar fi îndosariat la capitolul “diverse”. Şi uite aşa ajungi să vezi locuri minunate, să cunoşti oameni de la care poţi învăţa şi să ai parte de experienţe care te fac să zâmbeşti de fiecare data când închizi ochii şi le derulezi din nou în cap, pe post de amintire.

Când toate acestea se întâmplă în oraşe în care ai mai fost, mereu pe fugă, mereu prinsă în treburile tale şi cu gândul de fapt în altă parte...impresia este cu atât mai puternică! Drumul până în Braşov trece prin Buzău, pe lângă Nehoiu, prin Întorsura Buzăului, ai ocazia să vezi barajul Siriului, să respire aer curat, să vezi mult verde şi peisaje menite să îți taie respirația și să îți lase aparatul fără poziții pe card.


Şi după ce te miri în stânga şi în dreapta şi îţi dai seama că ai o ţară incredibilă, ajungi în Brașov. Aici eşti aşteptată la masă la un local Raw Vegan numit Simplicity. Ai început să fii încojurat de oameni care îmbăţişează acest stil de viaţă şi ca cineva care de cele mai multe ori laşi carnea în farfurie, de mai bine de 9 luni, nu poți decât să te lași mânată de curiozitate și să încerci :).Diferit e de bine, zicea cineva mai deștept ca mine :P, ei bine da, tarta cu mere vegan style e genială, la fel și limonada! Încă nu știu dacă acest gen de viață mi s-ar potrivi însă deja am notate câteva rețete pe care vreau să le încerc :D.

Din toată povestea unei seri de vineri, iese în fața Corina. Persoana din spatele restaurantului care a venit și a stat cu noi la masă...m-a fascinat prin atitudinte, prin prezență, prin vorbă, prin pasiune. Mai multe despre ea puteți afla de pe blogul ei personal. Dacă drumul vă poartă prin Brașov, trebuie să îi gustați bucatele și să o cunoașteți personal pentru a mă înțelege - vă va fascina! Iar restaurantul ei vă va oferi o oază de relaxare în mijlocul nebuniei.

Clar este, că vizita la Brasov m-a marcat într-un fel special, prin oamenii pe care i-am întâlnit cu această ocazie, am fost fascinată, inspirată, cucerită de concepte, drumuri, oameni, poveşti şi legături de prietenie. Sunt oameni, pe care acest articol nu îi menţionează pentru că la acest moment sunt parte dintr-o altă poveste care va cunoaște sau poate nu, viața internautică. :)

Piesa de mai jos este perfectă pentru o seară de luni, plină de idei, dans și inspirație:

Niciun comentariu: