miercuri, 11 decembrie 2013

Media vs femei, kg vs măsuri

În fiecare zi, indiferent de unde ne aflăm suntem înconjurate de imagini cu femei frumoase, suple, cu trăsături perfecte şi nu odată ne trezim involuntar sau voluntar că ne comparăm sau suntem comparate cu ele.

Media, ziarele, televiziunea, chiar internetul au ridicat rangul de frumuseţe la 0 (zero). Zero este o măsură de haine pentru State Unite, pentru România ar însemna un 28 -30, sau ca şi altă metodă de comparaţie ca să fii măsura "zero" trebuie să ai dimensiunile cuprinse între 76-56-81 cm şi 84-64-89 cm, adică chiar mai puţin decât clasicul "90-60-90" făcut celebru de Marilyn Monroe.

Toată această nebunie de a fi slab, fără însă a şi fi educat că poţi fi în formă printr-un regim de viaţă sănătos şi excerciţii fizice sau mişcare, făcute cu cap şi zilnic duce la ştiri de genul "fete care mănâncă vată!" asta pentru a deveni ca fetele din reclame sau din filme.

Indiferent de ce decideţi să faceţi cu propriul vostru corp, gândiţi-vă că este singurul pe care îl aveţi şi veţi fi împreună mulţi ani - trataţi-l cu respect şi el vă va trata la fel, cât despre măsuri - fiţi măsura care vă face să vă simţiţi bine, nu măsura care îi face pe alţii să se simtă bine! :)


2 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă v-aţi vedea măcar o secundă prin ochii noştri, aţi rămâne uimite de cât de frumoase sunteţi...

Marin spunea...

Anonim, poate dacă ni s-ar spune mai des acest lucru, altfel ar sta situația :) Crăciun fericit!