marți, 9 decembrie 2014

#SmartCalif

Dacă îmi citești blogul perioadic știi deja că atunci când îți recomand o locație o fac pentru că sunt convinsă că dacă vei merge acolo nu vei avea la adresa mea decât chestii frumoase de spus :). 

Unul dintre localurile mele de suflet, când sunt pe fugă este Calif - mâncare delicioasă, personal extrem de amabil, atmosferă de vis și plin de culoare - deci ce să nu îți placă. Peste toate astea se adaugă faptul că Radu, managerul businessului este conducător de Smart :). Evident, că nu aveam cum să nu îi povestesc despre clubul conducătorilor de Smart sau despre întâlnirile noastre lunare din București. Iar luna decembrie s-a concretizat cu o întâlnire între cele două povești. Califul a acceptat să vină la întâlnirea lunară și a plusat cu o invitație la masă, în unul din califate, lansată către toți participanții smartfan. 

Am ales să mergem în Militari, pentru că era locația cea mai apropiată de locul de întâlnire dar se și bucură de o parcare imensă, din punct de vedere Smart. Cei care au avut treabă sâmbătă prin zonă s-au încurcat probabil de coloanele de câte 3-4 smarturi care mergeau grăbite pe Iuliu Maniu. Cu toții erau nerăbdători să ajungă la #SmartCalif! Și, nu au fost dezamăgiți, chiar și Sever - cu origini turcești a fost impresionată de festinul pe care spiridușii califului ni l-au pregătit. Am încercat așa:
- Lahmacun - un fel de pizza orientală care se mânâncă cu felii de roșii, multă verdeață și zeamă de lâmâie; 
- Peymacun - o lipie cu brânză - extrem de gustoasă; 
- Falafel - clasicele chiftele de năut, hummus - pasta din năut, susan și condimente, lipii delicioase făcute în casă;
- dil-uri cu vită sau cu pui - o șaorma de 100 de ori mai bună decât orice ai mâncat până acum înainte de a îți fi servit stă la gril așa încât carnea, cartofii prăjiți, legumele, castraveții murați sunt legate împreună de topirea cașcavalului, totul pentru a îți încânta papilele gustative. 
Și, dacă tot am pornit la drum cu recomandările din menu-ul Calif trebuie să guști și din Ayran - o băutură de iaurt răcoritoare și ușor sărată care complimentează la fix minunățiile pe bază de carne. Însă, nici limonada nu este de lepădat - dacă vrei părerea mea :) (Hai că mi s-a făcut poftă povestindu-ți...:))

Dar, tu nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, însă fă o vizită în califate: cel din centrul vechi - de lângă bariera de la Unirii, cel din Militari de pe Iuliu Maniu sau cel de la Iancului aflat chiar la intersecție. Îți va plăcea mâncarea, servirea, atmosferă și decorul, unde mai pui că vei primi întodeauna un ceai negru din partea casei :).






Niciun comentariu: