sâmbătă, 22 martie 2014

Divertismentul bate-l vina!

Nu am televizor și nici nu plănuiesc în a îmi lua unul, însă prin călătoriile mele, mai nimeresc pe lângă un astfel de dispozitiv. Deși văd în presa, tot nu îmi vine să cred când sunt în fața unui televizor ce anume face rating. Pe lângă emisiunile de la televizor cred că și anumite filme porno sunt soft. La asta se adaugă țipăturile, mitocănia și proasta creștere care sunt lege.

Am noroc că în jurul meu sunt oameni care au o anumită educație, unii dintre ei fără televizoare acasă așa încât sunt ferită de a asculta zilnic despre unul și altul care s-au scuipat sau cine știe ce au mai făcut în fața camerei de filmat, iar emisiunea a avut un rating record.

Încă mă bufnește râsul, când la fosta societate pe acțiuni la remarca adresată unei rochii: „zici că e din Suleyman!” (sper că așa se scrie și nu mă va linșa nimeni pe stradă că nu am căutat pe google scrierea corectă). Naiva de mine a ținut să întrebe cine sau ce este un suleyman, 6 perechi de ochi s-au întors către mine, cu pupilele mărite a șoc: „Cum nu știi cine e Suleyma? Tu nu te uiți la televizor?”, în speranța că replica mă va scăpa de pupilele urmăritoare spun blând că nu am televizor. Iadul s-a dezlănțuit pe pământ și am fost supusă de către 6 colege care au început să vorbească între ele ca și cum eu m-aș fi evaporat, despre cum este posibil să existe cineva fără televizor în zilele noastre, ce poate face când ajunge acasă dacă nu are televizor....deja eram în evul mediu și eu eram supusă judecății „doamnelor” satului. Am părăsit încăperea zâmbind la timpul liber pe care eu îl aveam la dispoziție și care lor le era mâncat de telenovela turcească (știu să folosesc metode de căutare :P)

Între Suleyman care rupe gura televiziunii, Canapeaua lui Măruță a cărui karmă este atât de încărcată încât nici strănepoții strănepoțiilor lui nu vor putea trece pe zero și Masterchef unde niște bucătari găsesc cele mai ingenioase metode de a umili oameni simpli - deși sunt acolo de a vorbi despre o artă aceea de a găti...mă bucur zilnic de alegerea de a nu mai folosi dispozitivul numit televizor.

Când la noi vor ajunge să facă rating, chestii de genul celui de mai jos, atunci magazilele de profil să se țină - voi lua cel mai mare televizor posibil, enjoy!


Niciun comentariu: